Zapečená telecí filátka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 120 g Lanýž
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 161.3 mg
  • Draslík 664.6 mg
  • Vláknina 1269.8 mg
  • Vitamín A 1269.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytého telecího masa nakrájíme menší filety, mírně je po obou stranách naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Maso opečeme po obou stranách na másle dozlatova. Zalijeme vínem a vodou a dusíme asi 5 minut. Potom maso vyjmeme a urovnáme do zapékací mísy.

  • 2

    Omáčku opepříme a přidáme tence nakrájené lanýže, chvíli podusíme a omáčku přelijeme přes filátka v míse. Povrch posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Pokrm zapékáme v troubě při 220 stupních Celsia, až se sýr roztaví.

Komentáře k receptu