Treska s bramborovými hranolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Droždí
  • 230 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 700 g Brambory
  • 600 g Treska aljašská
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 4.8 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 4 ks Petržel - nať
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 946 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 768 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 148.1 mg
  • Draslík 1481.3 mg
  • Vláknina 15217.5 mg
  • Vitamín A 15217.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutek, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu mixujeme půl minuty do pěny. Začneme nejprve po kapkách přilévat olivový olej a když nám začne hmota houstnout, začneme ho přilévat tenkým praménkem. Hotovou majonézu uložíme do ledničky.

  • 2

    Droždí nejdříve rozmícháme s trochou piva a pak vmícháme i zbytek. Prosejeme mouku a sůl do misky, uděláme uprostřed důlek, vlijeme do něj pivo s droždím, zapracujeme do mouky a vzniklé těstíčko necháme hodinu kynout. Poté v těstíčku obalíme porce očištěné ryby.

  • 3

    Ze syrových brambor nakrájíme asi 1,5 cm silné hranolky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej na 140°C a smažíme hranolky dozlatova. Poté je děrovanou naběračkou vyjmeme a držíme na teple.

  • 4

    Zvýšíme teplotu na 160°C a 7-8 minut dozlatova smažíme rybu. Po usmažení ji zbavíme přebytečného tuku pomocí vrstvy papírových utěrek.

  • 5

    Hranolky rozdělíme na nahřáté talíře, přidáme kousky ryby, ozdobíme citronem a petrželkou a servírujeme s majonézou ve zvláštní mističce.

Komentáře k receptu