Fajitas s mečounem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Zakysaná smetana
  • 900 g Filé z mečouna
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 12 ks Tortilla
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Tabasco
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2076 kcal
  • Sacharidy 335 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 718 mg
  • Bílkoviny 89 g
  • Uhlovodany 335 g
  • Cholesterol 107.1 mg
  • Draslík 2543.4 mg
  • Vláknina 101833 mg
  • Vitamín A 101833 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.5 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kousky nakrájíme maso z mečouna nebo z tuňáka, promícháme jej s marinádou, kterou jsme získali smícháním kajenského pepře, česneku, římského kmínu, čili koření a oleje a necháme 1-2 hodiny odležet.

  • 2

    Maso i s marinádou opékáme 2 minuty dozlatova na velké pánvi rozehřáté na vysokou teplotu. Přidáme žlutou a červenou papriku, cibuli, cukety a ještě 5 minut zahříváme.

  • 3

    Placky zahřejeme v předehřáté troubě podle návodu na jejich obalu tak, aby byly ohebné.

  • 4

    Připravíme si guacamole a to tak, že na hladkou kaši rozmačkáme avokádo, které smícháme s česnekem, rajčetem, citronovou šťávou, tabascem, solí a pepřem.

  • 5

    Rybu se zeleninou zamícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a koriandrem. Rozdělíme na placky, navrch dáme trochu guacamole se zakysanou smetanou, placky zabalíme, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme.

Komentáře k receptu