Frittata ze špaget a mletého hovězího masa s rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Těstoviny Spaghettini
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Rukola
  • 400 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 878 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 139.1 mg
  • Draslík 430.3 mg
  • Vláknina 5755.5 mg
  • Vitamín A 5755.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi si rozehřejeme dvě lžíce oleje, přidáme najemno nakrájenou mrkev a cibuli a restujeme doměkka cca 5 minut.

  • 2

    Přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, dokud nebude opečené. Do směsi přilijeme račatové pyré, přidáme pepř a sůl a dále vaříme 10 minut za občasného míchání.

  • 3

    Během vaření omáčky uvařte těstoviny v dostatečném množství vroucí osolené vody, scedíme a přidáme do pánve k masové směsi. Dobře promícháme, odstavíme a necháme zchladnout.

  • 4

    Do směsi přimícháme strouhaný parmazán, petrželovou nať a vejce, promícháme a přendáme do zapékací misky. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180°C. Poté vyndáme z trouby a necháme 5 minut zchladnout. Podáváme teplé i studené, posypané rukolou.

Komentáře k receptu