Salát z mušlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 6 g Petržel - nať
  • 600 g Mušle slávky
  • 10 g Kapary
  • 120 ml Víno bílé
  • 15 ml Olej olivový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 10 ml Hořčice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 553 mg
  • Vláknina 990.8 mg
  • Vitamín A 990.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté mušle vhodíme do vařící se vody s vínem, přidáme cibuli a osolíme. Mušle vaříme do otevření skořápek.

  • 2

    Uvařené maso vyjmeme, zalijeme směsí z olivového oleje, citrónové šťávy, hořčice, soli a pepře, přidáme lžíci kaparů.

  • 3

    Vše necháme dobře vychladit a podáváme posypané sekanou petrželí.

Komentáře k receptu