Vařené kefte s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 10 g Tuk rostlinný
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 5 g Petržel - nať
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Rýže dušená
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 200.2 mg
  • Draslík 531.6 mg
  • Vláknina 3034.8 mg
  • Vitamín A 3034.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájenou cibuli, vařenou rýži, vejce, pepř, sůl a mleté maso smícháme dohromady.

  • 2

    Z hotové směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v hladké mouce.

  • 3

    Do 600ml vařící vody vhodíme tuk, sůl a přivedeme k varu. Ve vařící vodě povaříme cca 15 minut připravené masové kuličky.

  • 4

    Uvařené maso servírujeme s omáčkou připravenou z citrónové šťávy, žloutku a 3 lžic vývaru z masa. Vše posypeme nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu