Kuřecí kousky se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 20 g Mandle
  • 30 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 30 g Česnek
  • 50 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
  • 35 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Estragon
  • 0.5 kávová lžička Saturejka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 balení Špenátový protlak mražený
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 202.7 mg
  • Draslík 651.9 mg
  • Vláknina 4812.8 mg
  • Vitamín A 4812.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso si nakrájíme na větší kousky, osolíme, lehce zasypeme strouhaným muškátovým oříškem a saturejkou. Takto okořeněné maso zalijeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet. Zatím si připravíme špenátovou omáčku.

  • 2

    Použijeme špenátový protlak mražený, který necháme rozmrazit. Nastrouháme sýr a oloupané mandle posekáme na větší kousky. Nakrájíme si cibuli a prolisujeme česnek. Připravíme si hustší ovesné mléko ze sušeného ovesného nápoje.

  • 3

    Na pánvi zpěníme cibulku a na ní orestujeme maso. Cibulku i s masem vyklepeme z pánve do vymazaného pekáčku.

  • 4

    V misce smícháme špenát s vejci a strouhaným sýrem. Přidáme estragon a lisovaný česnek. Trochu osolíme a vmícháme ovesné mléko. Touto omáčkou přelijeme maso v pekáčku, posypeme sekanými mandlemi a dáme péct. Pečeme při nejvyšší teplotě 30 minut.

Komentáře k receptu