Hořčicová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1075 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 80.8 mg
  • Draslík 26 mg
  • Vláknina 2079.1 mg
  • Vitamín A 2079.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na mírném ohni v kastrůlku umícháme máslo s hořčičným práškem a přidáme smetanu. Na velmi mírném ohni povaříme asi 10 minut. Poté přidáme citrónovou šťávu, sůl, mletý pepř a kyselou okurku nakrájenou na drobné kostičky. Necháme ještě 1 minutu povařit a odstavíme.

  • 2

    Omáčku podáváme teplou.

Komentáře k receptu