Hořčicová omáčka studená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 747.7 mg
  • Draslík 219.5 mg
  • Vláknina 6288 mg
  • Vitamín A 6288 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky z natvrdo uvařených vajec prolisujeme, smícháme s hořčicí, osolíme, osladíme a přidáme jemně nasekanou petrželku.

  • 2

    Potom do omáčky postupně přidáváme olej a citronovou šťávu (nebo ocet).

  • 3

    Podáváme ke studenému masu.

Komentáře k receptu