Koláč z křehkého těsta s ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 250 g Linecké (křehké) těsto
  • 250 g Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Voda z pomerančových květů
  • 1 ks Citrony
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Sýr Ricotta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 332.3 mg
  • Draslík 277.7 mg
  • Vláknina 1606.7 mg
  • Vitamín A 1606.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Vejce s cukrem dobře utřeme, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, vodu z pomerančových květů a ricottu. Směs mícháme dokud nevznikne hladká konzistence.

  • 3

    Formu na koláč vymažeme a vyložíme křehkým těstem. Na těsto rezetřeme sýrovou směs.

  • 4

    Pečeme asi 20minut do zlatohněda.

Komentáře k receptu