Koláč z křehkého těsta se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 450 g Linecké (křehké) těsto
  • 170 g Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 26.9 mg
  • Draslík 165.1 mg
  • Vláknina 2800 mg
  • Vitamín A 2800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 210C.

  • 2

    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Křehké těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát a vyložíme jím vymazanou formu na koláč. Propíchneme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem. Okraje těsta potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme cca 8minut.

  • 3

    Poté vyjmeme z trouby a korpus potřeme rozšlehaným bílkem.

  • 4

    Mezitím omyjeme švestky, rozpůlíme a vypeckujeme. Rozložíme je na korpus a posypeme cukrem. Ze zbytku těsta které jsme odkrojili můžeme vyválet malé proužky, vytvořit na švetkách mřížku a potřít žloutkem. Pečeme 30-35minut.

  • 5

    Hotový koláč před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu