Koláč z křehkého těsta s hruškami pošírovanými v hroznové šťávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 250 g Linecké (křehké) těsto
  • 100 ml Džus hroznový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Hrušky
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 63.9 mg
  • Draslík 67 mg
  • Vláknina 3179.9 mg
  • Vitamín A 3179.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme jadřince. V kastrůlku zahřejeme hroznovou šťávu se skořicí a 100g cukru. Do teplé šťávy vložíme poloviny hrušek a 20minut provaříme. Poté hrušky vyjmeme a odložíme na papírovou utěrku.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 3

    Křehké těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Propíchneme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a pečeme 20minut.

  • 4

    Mezitím utřeme žloutky a zbytek cukru do pěny, přimícháme smetanu.

  • 5

    Na upečený korpus rozložíme hrušky, navrstvíme vaječnou směs a pečeme ještě 20minut

Komentáře k receptu