Polévka s vaječnou zavářkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Víno bílé
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Glutasol
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 656 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 39.4 mg
  • Vláknina 84 mg
  • Vitamín A 84 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce a olej rozšleháme. V druhé misce ušleháme Solamyl, víno a vodu na hustou hmotu.

  • 2

    V hrnci zahřejeme vývar, přidáme ocet a sůl. Přivedeme téměř k varu, hmotu z moučky znovu promícháme a pomalu vlijeme do polévky. Povaříme za stálého míchání 2 minuty. Ochutíme glutasolem a odstavíme. Nyní vlijeme krouživým pohybem rozšlehané vejce a dvakrát prošlehneme metličkou, aby se zavářka rozpadla na nadýchané kousky.

  • 3

    Podáváme ozdobené zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu