Polévka s vaječnou jíškou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Zelenina kořenová
  • 5 g Pažitka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 102 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 128.7 mg
  • Draslík 46.3 mg
  • Vláknina 1240 mg
  • Vitamín A 1240 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji rozšlehaným vejcem a dobře rozmícháme.

  • 2

    Potom vše zalijeme vodou, přidáme očištěnou, jemně nakrájenou zeleninu a uvaříme.

  • 3

    Polévku podle chuti osolíme a nakonec přidáme nasekanou pažitku.

Komentáře k receptu