Plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Řasa Wakame
  • 150 g Kostkový led
  • 150 ml Ocet vinný červený
  • 300 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 36 ks Mušle srdcovky
  • 36 ks Surmovky
  • 18 ks Ústřice
  • 3 ks Humr
  • 3 ks Krab
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 36 ks Krevety tygří
  • 36 ks Mušle slávky
  • 36 ks Hřebenatka
  • 3 ks Citrony
  • 36 ks Mušle Venušiny
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 10406 kcal
  • Sacharidy 406 g
  • Tuky 305 g
  • Sodík 31171 mg
  • Bílkoviny 1418 g
  • Uhlovodany 406 g
  • Cholesterol 4091.5 mg
  • Draslík 34799.8 mg
  • Vláknina 7861 mg
  • Vitamín A 7861 mg
  • Vitamín B6 6.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 841.5 mg
  • Vitamín E 66.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 388.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V malém množství vody vaříme 3-4 minuty očištěné zaděnky, slávky a srdcovky, dokud se nám neotevřou, a opláchneme je studenou vodou. Do jiného hrnce s vroucí, mírně osolenou vodou vložíme surmovky a ihned, jak začne voda znovu vřít, vyjmeme surmovky a ještě 4 minuty vaříme. V páře vaříme v polovině lastury hřebenatky, dokud maso nezbělá. Mořské okurky rozpůlíme a zbavíme je nadbytečné tekutiny, ústřice vaříme 3-4 minuty v malém množství vody a potom opláchneme studenou vodou.

  • 2

    Smícháme šalotky, ocet, olivový olej, sůl a pepř a 2 hodiny necháme stát v pokojové teplotě, aby se vůně prolnuly. Půl minuty do pěny mixujeme hořčici, žloutek, citronovou šťávu, sůl a pepř a za stálého mixování přidáváme po kapkách olej. Když nám hmota začne houstnout, přiléváme tenkým praménkem olej. Pokud se nám majonéza zdá příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody. Misku přikryjeme a uložíme do ledničky.

  • 3

    Vařené humry, kraby, krevety a plody moře upravíme na velkou mísu, přidáme mořské řasy, posypeme drceným ledem a nazdobíme klínky citronu. Ve zvláštních mističkách servírujeme majonézu a omáčku vinaigrette.

Komentáře k receptu