Pórek v olivovém oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 1000 g Pórek
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 100 ml Olej olivový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 566.8 mg
  • Vláknina 10913.5 mg
  • Vitamín A 10913.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný, na 3 centimetry dlouhé kousky pokrájený pórek, vaříme v malém množství vody. Mezitím na rozpáleném oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli a česnek, ke kterému postupně přidáváme rajčatový protlak, cukr, sůl a nadrobno nasekaný kopr s petrželkou.

  • 2

    Hotovou omáčku přilijeme společně se sklenkou vody k vařícímu se pórku, vaříme až do měkka. Uvařený pórek zalijeme citrónovou šťávou.

  • 3

    Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu