Plněné papriky v olivovém oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 250 g Rýže loupaná
  • 6 g Petržel - nať
  • 6 g Kopr čerstvý
  • 10 g Oříšky piniové
  • 6 g Máta
  • 200 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 440.5 mg
  • Vláknina 12514.4 mg
  • Vitamín A 12514.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 203.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drobně pokrájenou cibuli společně s piniovými oříšky osmažíme na oleji, přidáme propláchnutou rýži. Lehce osmahneme, poté zalijeme horkou vodou a vaříme do vstřebání veškeré vody.

  • 2

    Do uvařené rýže vmícháme všechno koření, sůl, pepř, nasekané bylinky a citrónovou šťávu.

  • 3

    Paprikám seřízneme vršky, vydlabeme semena, dobře je omyjeme, naplníme směsí z rýže a přiklopíme seříznutými vršky. Plněné papriky vyskládáme do hrnce, osolíme, ocukrujeme, přidáme šťávu z citrónu a podlijeme vodou. Vaříme do měkka.

  • 4

    Hotové paprikové lusky podáváme s dílky citrónu.

Komentáře k receptu