Kapr na pivu s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 1 krajíc Chléb konzumní
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 50 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 151 mg
  • Draslík 792.7 mg
  • Vláknina 2456.8 mg
  • Vitamín A 2456.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce kapra osolíme a opepříme. Z krajíce chleba odkrojíme kůrku, střídku nastrouháme do misky a zalijeme pivem.

  • 2

    Připravené porce kapra zprudka opečeme na pánvi a vyjmeme. Ve výpeku rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. V pivu namočený chléb rozmělníme na kaši a vlijeme do pánve. Rozmícháme, osolíme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou. Chvíli povaříme a nalijeme na kapra.

  • 3

    Porce kapra upravíme na talíře a posypeme nastrouhaným křenem.

  • 4

    Podáváme s různě upravenými bramborami.

Komentáře k receptu