Kuřecí polévka s rýží Florentino
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 12 g
- Sodík 660 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 180.5 mg
- Vláknina 2583.6 mg
- Vitamín A 2583.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rýži propereme, spaříme horkou vodou a uvaříme ve 250 ml osolené vody. 
- 
                                2Špenátové listy omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Vařené kuřecí maso nakrájíme na kostky. 
- 
                                3V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme špenát a necháme za občasného míchání podusit. Přidáme vývar a vařené kuřecí maso a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Pak přidáme vařenou rýži a necháme asi 5 minut prohřát. Zakapeme několika kapkami madeiry a okořeníme mletým pepřem, muškátovým oříškem a osolíme. 
- 
                                4Polévku podáváme horkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        