Papriková omáčka k vepřovému

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Paprika červená
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 10 g Jíška instantní
  • 5 g Pepř cayenský
  • 50 g Olivy nakládané
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 5 g Citronová kůra
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 250 ml Víno červené
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřová pečeně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 912 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 159.4 mg
  • Draslík 785.8 mg
  • Vláknina 3898 mg
  • Vitamín A 3898 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso potřeme ze všech stran směsí soli, pepře a papriky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso lehce opečeme. Přilijeme červené víno, zakryjeme a dusíme 15 minut. Potom maso obrátíme, přilijeme 250 ml horké vody a dusíme dalších 15 minut. Očistíme, omyjeme a drobně nakrájíme paprikový lusk. Očistíme česnek a jemně usekáme. Přidáme k masu a pokračujeme v dušení. Celková doba přípravy je 60-70 minut. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Omáčku rozmixujeme a protlačíme ji jemným sítem. Vmícháme zakysanou smetanu, podle chuti zahustíme jíškou a okořeníme solí a cayenským pepřem. Olivy nakrájíme po délce na tenké proužky a spolu s tymiánem a citronovou kůrou přidáme do omáčky.

  • 2

    K takto upravenému masu jsou vhodnou přílohou nudle a bohatá zeleninová obloha ze zelených fazolek, třešňových rajčat a artyčokových srdíček.

Komentáře k receptu