Závitky z hovězího masa se salámem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí libové
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Salám měkký
  • 50 g Kedlubna
  • 50 g Okurky nakládané
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 77.4 mg
  • Draslík 414.2 mg
  • Vláknina 2711.3 mg
  • Vitamín A 2711.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí plátky si naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poté poklademe na plátky nakrájenou mrkví, kolečky kedlubny, sladkokyselé okurky a měkkého salámu. Závitky svineme, převážeme nití a opečeme na pánvi bez tuku.

  • 2

    Opečené závitky vyjmeme a dáme do kastrolu. Šťávu z pánve, kterou závitky pustily, odvaříme a poté ji přelijeme na maso, které pak dusíme do měkka.

  • 3

    Do šťávy pak vmícháme nasucho opraženou mouku, kterou zředíme vodou a 15 minut povaříme. Nakonec přidáme máslo a nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu