Hovězí guláš po mexicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1136 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 67.8 mg
 - Draslík 361.7 mg
 - Vláknina 6747 mg
 - Vitamín A 6747 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na polovině tuku osmažíme dozlatova. Do základu vložíme maso, osmahneme je, přidáme sůl, pepř, rajčatový protlak a krátce podusíme ve vlastní šťávě. Mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme.
 - 
                                3
V polovině dušení vysmahneme šťávu na tuk, maso zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, podlijeme vlažnou vodou, rozmícháme a dusíme doměkka.
 - 
                                4
Před koncem dušení do guláše přidáme polovinu sterilovaného hrášku.
 - 
                                5
Omáčku necedíme.
 - 
                                6
Na zbylém tuku osmahneme opranou rýži, přilijeme vodu, přimícháme zbylý hrášek, osolíme a po zavaření dusíme v troubě doměkka.
 - 
                                7
Při podávání vytvarujeme do středu talíře porci rýže s hráškem, posypeme strouhaným sýrem a kolem nalijeme guláš.