Hovězí guláš po maďarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Cibule
  • 800 g Hovězí maso přední
  • 500 ml Masový vývar
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Brambory
  • 0.5 ks Feferony
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 4 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 694 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 124 mg
  • Draslík 1148.7 mg
  • Vláknina 8489.8 mg
  • Vitamín A 8489.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme maso a rozkrájíme je na kostky asi 3 krát 3 centimetry. Pokrájené maso osolíme a opepříme.

  • 2

    Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na plátky. Bramboru oškrábeme a pokrájíme na kostičky.

  • 3

    V kastrolu rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přisypeme kostky masa a opečeme je. Přidáme na maso sladkou i pálivou papriku, kmín, nadrobno nasekanou feferonku, kostky brambor a rajčatový protlak. Krátce podusíme a přilijeme masový vývar. Počkáme, dokud nepřijde k varu. Ztlumíme teplotu a 90 minut dusíme, občas promícháme.

  • 4

    Hotový guláš rozdělíme na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu