Brambory s kuřecím masem
Suroviny
- 200 g Kuřecí prsa
 - 200 g Brokolice
 - 230 g Jogurt bílý
 - 50 g Ovesné vločky
 - 100 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 150 ml Víno bílé
 - 150 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Brambory
 - 4 ks Rajčata
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 311 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 101 mg
 - Draslík 1077.8 mg
 - Vláknina 11788 mg
 - Vitamín A 11788 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.4 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 69.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory a rajčata nakrájíme na plátky, maso na nudličky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme maso, mírně osolíme a restujeme 4 minuty. Přisypeme cibuli s česnekem a restujeme další 3 minuty. Zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme smetanou s vínem. Vaříme 10 minut.
 - 
                                3
Do pekáčku vložíme plátky brambor v jedné vrstvě a osolíme. Na brambory položíme plátky rajčat a růžičky brokolice. Na to nalijeme kuřecí směs z pánve a znovu položíme vrstvu brokolice a rajčat. Poslední vrstvou budou plátky brambor. Vše posypeme strouhaným sýrem, ovesnými vločkami a zalijeme jogurtem.
 - 
                                4
Pečeme při vyšší teplotě 30 minut. Podáváme teplé jako samostatný chod.