Hříbková polévka s vařenými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 144.7 mg
  • Draslík 402.2 mg
  • Vláknina 1685 mg
  • Vitamín A 1685 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hříbky najemno nasekáme a spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí je osmažíme na másle. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme a zalijeme vodou. Dobře rozmícháme, osolíme, opepříme a povaříme asi 20 minut.

  • 2

    Chvíli před koncem varu vmícháme polévkové kostky a smetanu a ohřejeme k bodu varu.

  • 3

    Polévku nalijeme do talířů a posypeme uvařenými, nasekanými vejci a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu