Hříbková polévka s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Majoránka
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 2 g Kmín drcený
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 1200 ml Voda pitná
  • 5 ml Polévkové koření
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 995 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 480 mg
  • Vláknina 4732.5 mg
  • Vitamín A 4732.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, očištěné a omyté hříbky na plátky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přisypeme brambory, hříbky, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. V pánvi ze sádla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku a opatrně ji přidáme do polévky, metlou dobře rozmícháme, aby se neutvořily hrudky. Ochutíme česnekem, majoránkou, kmínem, polévkovým kořením a dovaříme.

Komentáře k receptu