Námořnické hovězí maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Tuk
  • 25 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 150 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Voda pitná
  • 100 ml Víno červené
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1074 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 131.5 mg
  • Draslík 306.9 mg
  • Vláknina 878 mg
  • Vitamín A 878 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší proužky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme dozlatova na tuku. V tomto základu osmahneme maso, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, mírně podlijeme teplou vodou a pod poklicí dusíme. Během dušení maso mícháme a podléváme vodou.

  • 3

    Když je maso napůl měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, podlijeme trochou vody a přilijeme červené víno. Za občasného míchání maso dodusíme doměkka, přisolíme a převaříme.

  • 4

    Uvaříme vejce natvrdo, oloupeme je, nakrájíme na plátky a ozdobíme jimi jednotlivé porce.

Komentáře k receptu