Zelená omáčka po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Petržel - nať
  • 50 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Řeřicha
  • 250 g Majonéza
  • 30 g Estragon
  • 30 g Kerblík
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 763.8 mg
  • Vláknina 4149.8 mg
  • Vitamín A 4149.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 7.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Nesolíme. Do vroucí vody vložíme špenátové listy, ale jen ty svěží, povadlé vyhodíme, řeřichu, petrželové listy, estragon a kerblík. Povaříme 4 minuty, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Uvařené bylinky můžeme složitě drtit a vymačkávat z nich šťávu nebo jednoduše vhodíme do odšťavňovače a šťávu máme za minutu.

  • 3

    Vymačkanou šťávu smícháme s majonézou, osolíme a opepříme podle chuti. Vymačkaná šťáva musí být vychladlá, aby se majonéza nesrazila.

  • 4

    Omáčku necháme chvíli uležet, aby se všechny chutě dostatečně propojily.

Komentáře k receptu