Zelená omáčka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 200 g Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1395 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 156 g
  • Sodík 1044 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 307 mg
  • Vláknina 3200 mg
  • Vitamín A 3200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 24.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky propláchneme vodou, necháme okapat a společně s omytým špenátem krátce svaříme v osolené vodě. Scedíme, nasekáme najemno a vmícháme do majonézy.

  • 2

    Omáčka je vhodná na zeleninový, vaječný, drůbeží i rybí salát.

Komentáře k receptu