Kapr pečený s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koření na ryby
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 696.4 mg
  • Vláknina 4023.5 mg
  • Vitamín A 4023.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet v chladničce, poté rybu posypeme kmínem a kořením na ryby, následně urovnáme do máslem vymazané remosky.

  • 2

    Očištěný pórek i oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, nasypeme na porce kapra, povrch pokapeme rozpuštěným máslem a pokrm pečeme asi 20 minut. Během pečení maso mírně podléváme vodou.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu