Maltský králík s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Králičí maso
  • 225 ml Víno bílé
  • 225 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
  • 1 ks Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 1037.9 mg
  • Vláknina 11480.5 mg
  • Vitamín A 11480.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme na plátky nakrájený fenykl, na kostičky pokrájenou mrkev a za občasného zamíchání opékáme asi 5 minut.

  • 2

    Přidáme prolisovaný česnek a semena fenyklu. Vše opékáme další 2 minuty. Poté fenykl a mrkev vyjmeme a odložíme.

  • 3

    V mikrotenovém sáčku smícháme 4 lžíce mouky, sůl a pepř. Postupně do sáčku vkládáme jednotlivé porce králíka a protřepeme. Nadbytečnou mouku z masa setřepeme a maso odložíme. Obalovací směs podle potřeby doplňujeme.

  • 4

    Do hrnce přidáme zbytek oleje a připravené kousky masa na něm zhruba 5 minut opékáme dozlatova. Opečené maso odložíme.

  • 5

    Do hrnce nalijeme víno a přivedeme je k varu. Připečené kousky masa ze dna hrnce seškrábneme.

  • 6

    Vrátíme do hrnce maso, fenykl a mrkev, přilijeme vodu, vložíme bouquet garni (svázaná petrželka, rozmarýn, řapíkatý celer a bobkový list) a podle chuti osolíme a opepříme. Tekutinu přivedeme k varu, hrnec přikryjeme pokličkou a vše asi 1 1/4 hodiny zvolna dusíme, dokud maso nezměkne.

  • 7

    Odstraníme z hrnce bouquet garni, ozdobíme nadrobno nakrájenými bylinkami a podáváme přímo z hrnce.

  • 8

    Vhodnou přílohou je bílé pečivo, které namáčíme do šťávy.

Komentáře k receptu