Musaka z brambor a sýru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Sýr balkánský
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Olej olivový
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 735 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1567 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 226.5 mg
  • Draslík 1199.4 mg
  • Vláknina 12632.5 mg
  • Vitamín A 12632.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a celé uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Musíme si dát pozor, aby se nerozvařily.

  • 2

    Brambory slijeme a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a odložíme do mísy. Balkánský sýr nastrouháme nahrubo, smícháme ho v misce se syrovými žloutky, solí, pepřem, 1/2 zakysané smetany a vyšlehaným sněhem z bílků.

  • 3

    Do olejem vymazané zapékací mísy položíme vrstvu brambor, na ni rozetřeme sýrovou vrstvu, pak znovu brambory a vrstvu sýru. Toto opakujeme, pokud máme suroviny, poslední vrstva bude z brambor. Tu zalijeme druhou polovinou smetany. Dáme zapéct do vyhřáté trouby, pečeme při 200 °C.

  • 4

    Upečená bramborová musaka má zlatohnědou kůrku.

  • 5

Komentáře k receptu