Musaka z brambor a špenátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr balkánský
  • 750 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 978 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 174.9 mg
  • Draslík 2160.8 mg
  • Vláknina 21134.5 mg
  • Vitamín A 21134.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.8 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka.

  • 2

    Oloupané brambory v míse rozkucháme nebo si je nahrubo nastrouháme a promícháme se solí a pepřem. Zelenou nať petržele nakrájíme nadrobno. Omytý špenát nakrájíme na menší kousky a krátce ho orestujeme na rozpáleném másle (40 g). Balkánský sýr nastrouháme nahrubo a dáme do misky.

  • 3

    Zapékací mísu vytřeme máslem (asi 20 g) a budeme do ní postupně vrstvit všechny ingredience:

  • 4

    první vrstva bude z brambor, které posypeme petrželkou, pak vrstva sýra a na sýr rozložíme vrstvu špenátu. Toto budeme opakovat alespoň 2x, poslední vrstva bude z brambor.

  • 5

    V mléku rozšleháme vejce, přimícháme zbytek rozpuštěného másla a tím

  • 6

    musaku polijeme. Mísu s musakou dáme do dobře vyhřáté trouby a pečeme do zlatohněda při 175° C přibližně 40 minut.

  • 7

Komentáře k receptu