Artyčoky plněné parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Strouhanka
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 100 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 20 ml Ocet jablečný
  • 80 ml Pomerančová šťáva
  • 1 ks Česnek
  • 8 ks Artyčoky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1226 kcal
  • Sacharidy 237 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 3030 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 237 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 7744.5 mg
  • Vláknina 220795 mg
  • Vitamín A 220795 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 296.5 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    8 artyčoků rozřízneme a listy pootevřeme. Strouhanku smícháme s petrželkou, česnekem, strouhaným parmezánem, solí a pepřem. Připravenou směsí artyčoky naplníme. Do pánve dáme citrónovou šťávu, artyčoky a zalijeme vodou asi do 3/4. Vaříme asi 60 minut. Hlídáme hladinu vody. Dle potřeby doléváme.

  • 2

    Připravíme omáčku z olivového oleje, jablečného octa, pomerančové šťávy, citrónové šťávy, soli a pepře. Omáčku podáváme s artyčoky.

Komentáře k receptu