Vyuzený losos
Suroviny
- 500 g Losos - filety
 - 125 g Roketa
 - 1 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 125 g Rajčata
 - 2 g Hořčice
 - 2 g Česnek
 - 10 ml Olej olivový extra panenský
 - 4 ml Ocet vinný
 - 1 ks Šalotka
 - 2 ks Tymián čerstvý
 - 8 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 8 polévková lžíce Rýže loupaná
 - 8 polévková lžíce Čaj zelený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 209 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 65 mg
 - Draslík 960.8 mg
 - Vláknina 11231.3 mg
 - Vitamín A 11231.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pánev wok poklademe velkým kusem alobalu. Nasypeme do něj směs z jasmínového čaje, hněděho cukru a dlouhozrné rýže. Wok přiklopíme a zahříváme tak dlouho, dokud se ze směsi nezačne kouřit. Sundáme pánev a do woku postavíme trojnožku, na ní položíme vykoštěné lososí maso a wok opět přikopíme. Lososa takto udíme 5 minut. Po pěti minutách celý wok sundáme z tepla a necháme tak další 3 minuty.
 - 
                                2
Než se losos vyudí, připravíme jetě salát a zálivku. Na salát potřebujeme rajčata rozkrájená na menší kousky a roketu. Obě suroviny promícháme. Nyní připravíme zálivku. Šalotku najemno nasekáme a promícháme s nasekaným česnekem, listy tymiánu, hořčicí, octem a olejem. Celou zálivku dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Hotového lososa natrháme na kousky a přimícháme do salátu z rajčat a rokety a vše zalijeme zálivkou.