Salát z paprikových lusků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Cukr moučkový
  • 80 g Ančovička - filety
  • 150 ml Voda pitná
  • 70 ml Ocet vinný
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Paprika červená
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 460 mg
  • Vláknina 5749.8 mg
  • Vitamín A 5749.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky a bílou cibuli pečeme v troubě nasucho asi 10 minut. Poté papriky nakrájíme na proužky a cibuli na kostičky.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na srpečky.

  • 3

    Filety z ančoviček nakrájíme na nudličky a vše spolu dobře promícháme.

  • 4

    Ocet naředíme vodou, přisypeme cukr, špetku soli a pepře. Nakonec vmícháme lžíci pikantní hořčice. Touto zálivkou salát polijeme.

  • 5

    Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu