Jablečný koláč z kukuřičné mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 500 g Mouka kukuřičná
  • 250 g Cukr krupice
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Citrony
  • 7 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kg Jablka
  • 3 polévková lžíce Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 39.7 mg
  • Draslík 134.7 mg
  • Vláknina 5303.6 mg
  • Vitamín A 5303.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka oloupeme, rozkrájíme a odstraníme jadřince. Potom je nahrubo nastrouháme a dáme do mísy, pokapeme citronem a promícháme (aby nám moc neztmavla).

  • 2

    Formu na koláč si vymažeme máslem, nasypeme do ní 250 g kukuřičné mouky, na ni dáme nastrouhaná jablka, posypeme skořicí smíchanou s cukrem a vanilkovým cukrem. Tuto vrstvu zasypeme druhou polovinou kukuřičné mouky, vše zalijeme smetanou a dáme do předehřáté trouby.

  • 3

    Pečeme přibližně 25 minut při 220 °C dozlatova.

  • 4

    Upečený koláč necháme vychladnout a pak rozkrájený a posypaný práškovým cukrem podáváme.

Komentáře k receptu