Roštěnky s noky a zeleninou
Suroviny
- 150 g Kukuřičná krupice T 600
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 300 g Rajčata
 - 80 g Slanina vepřová
 - 600 g Paprika zelená
 - 90 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 371 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 41.8 mg
 - Draslík 540.4 mg
 - Vláknina 12677.8 mg
 - Vitamín A 12677.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 133.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a pečeme na oleji 3 minuty z každé strany.
 - 
                                2
Na stejném oleji škvaříme slaninu a potom cibuli. Mimo plamen přidáváme mletou papriku, česnek, 100 ml vody a sůl. Poté vše uvedeme do varu a přidáme opečené maso, které pozvolna dusíme pod pokličkou.
 - 
                                3
K masu přidáme kolečka papriky a osminky rajčat, sůl a pepř.
 - 
                                4
Noky připravíme tak, že do osolené vody přidáme krupici, necháme ji zhoustnout, odstavíme a necháme 5 minut stát. Poté přidáme plátky másla. Lžíci namočíme do oleje a poté s ní vykrajujeme noky.
 - 
                                5
Roštěnky na talíři obložíme zeleninou, noky a posypeme petrželkou.