Koláčky plněné lososem a rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Losos - filety
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 1 g Sůl
  • 1 g Bazalka
  • 375 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 g Česnek
  • 2 g Protlak rajčatový
  • 5 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 110.5 mg
  • Draslík 147.9 mg
  • Vláknina 2652.4 mg
  • Vitamín A 2652.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme v horké vodě a sloupneme z nich slupku. Poté je rozkrojíme a odstraníme z nich zrníčka. Takto připravená rajčata pokrájíme na menší kousky a na oleji dusíme, dokud se úplně nerozvaří. K rajčatum přidáme rajský protlak, utřený česnek, sůl, pepř a nasekanou bazalku.

  • 2

    Jakmile je rajčatová omáčka hotová, přimícháme k ní cuketu a lososa pokrájeného na menší kousky.

  • 3

    Těsto připravíme tak, že mouku se solí promícháme. Do této směsi přidáme máslo a prsty promícháváme tak dlouho, dokud nezískáme hrubší drobenku. K drobence přidáme žloutky a studenou vodu. Ze směsi vypracujeme vláčné těsto.

  • 4

    Těsto vyválíme na cca 1 cm široký plát, ze kterého sklenicí vykrajujeme kolečka. Do koleček vyhloubíme důlek, který vyplníme směsí rajčat, lososa a cukety. Koláčky položíme na vymazaný plech. Nakonec je potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180°C 45 minut.

Komentáře k receptu