Kynuté koláčky plněné borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 4.04 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 30 g Cukr krupice
  • 30 g Droždí
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 0.5 kg Borůvky
  • 0.5 kg Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 75.6 mg
  • Draslík 316.7 mg
  • Vláknina 6337.2 mg
  • Vitamín A 6337.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko vlijeme do hrníčku, zahřejeme, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Do mísy přesejeme mouku s kypřicím práškem, rozklepneme 2 vejce, vsypeme cukr, přisypeme vanilkový cukr, máslo, vlijeme připravený kvásek a rukama nebo kuchyňským robotem vypracujeme vláčné těsto, které uložíme na teplé místo 30 minut vykynout.

  • 3

    Vál posypeme moukou, na něj položíme vykynuté těsto, které válečkem zpracujeme na velký plát, vysoký přibližně 1 cm, z něho skleničkou o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka. Ta pokládáme na máslem vymaštěný plech, na střed kolečka položíme borůvky, okráje necháme volné. V hrníčku rozkvedláme celé vejce, potřeme okraje koláčků, posypeme bohatě drobenkou a plech s koláčky vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut.

  • 4

    Drobenka: máslo, cukr a mouku dáme do mísy, rukou připravíme drobenku.

  • 5

    Do růžova upečené koláčky necháme vychladnout, potom je aranžujeme na vhodné talíře.

Komentáře k receptu