Vejce zapečená se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 532.2 mg
  • Draslík 315.4 mg
  • Vláknina 1039.8 mg
  • Vitamín A 1039.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Osmažíme je na másle v míse s varného skla.

  • 2

    Na žampiony vyklepneme celá vejce a posypeme je nastrouhaným sýrem. Dáme zapéci do vyhřáté trouby dozlatova. Pokrm můžeme ještě podle chuti osolit.

Komentáře k receptu