Salát z humra s artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 2081 mg
 - Bílkoviny 85 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 356.3 mg
 - Draslík 3050.1 mg
 - Vláknina 55692.5 mg
 - Vitamín A 55692.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67 mg
 - Vitamín E 6.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme humra. Nůžkami rozstřihneme po obou stranách nejměkčí části krunýře na břiše, odtrhneme ocas, vybereme z humra maso včetně masa z klepet, omyjeme a 7-8 minut povaříme v páře. Necháme okapat a ocas nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Odřízneme stonky artyčoků, otrháme tvrdé vnější listy, artyčoky rozkrojíme na poloviny, očistíme od ostnů, pokrájíme na tenké plátky a dáme do mísy se studenou vodou s příměsí citronové šťávy, aby na řezech nezčernaly.
 - 
                                3
Očistíme špenátové listy, několikrát je propláchneme, scedíme a osušíme. Z kadeřavého salátu odstraníme povadlé a poškozené vnější listy, ostatní opereme, osušíme a natrháme na menší kousky. V míse smícháme sůl a pepř s bílým vinným octem a balzamickým octem, přilijeme olej, vyšleháme hladkou zálivku.
 - 
                                4
Do mísy dáme natrhané salátové listy, špenátové listy a scezené a osušené plátky artyčoků. Vše promícháme s polovinou připravené octové zálivky a roz1ožíme na servírovací mísu. Navrch dáme maso z humra a přelijeme zbylou zálivkou z oleje a octa. Hotový předkrm podáváme.