Rýnská roštěná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Víno bílé
  • 1000 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1226 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 54.2 mg
  • Draslík 307.7 mg
  • Vláknina 2485 mg
  • Vitamín A 2485 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Plátky opečeme po obou stranách na polovině dávky tuku.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, v tuku po mase ji osmahneme dorůžova a přidáme k ní mletou papriku, po zpěnění ještě rajčatový protlak. Podlijeme trochou vody.

  • 3

    Do základu vložíme opečené maso a dusíme doměkka. Během dušení plátky zaléváme teplou vodou.

  • 4

    Měkké maso přendáme do čistého kastrolu, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a za občasného míchání provaříme.

  • 5

    Před koncem varu přilijeme víno, omáčku přisolíme a procedíme přes hustý cedník zpět na maso.

  • 6

    Vše ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu