Salát z červeného zelí se švestkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Zelí hlávkové červené
  • 5 g Sůl
  • 500 g Švestky
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Ocet
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Tymián
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 4 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 508.7 mg
  • Vláknina 9145.5 mg
  • Vitamín A 9145.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 107 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrájíme na tenké nudličky a smícháme se lžící soli a třtinovým cukrem. Pořádně promícháme.

  • 2

    Švestky vypeckujeme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Javorový sirup svaříme s octem, přidáme skořici a nakonec švestky. Podusíme 3 minuty.

  • 4

    Švestky slijeme a přimícháme k zelí.

  • 5

    Štávu ze švestek zredukujeme na polovinu, přidáme oba oleje a tymián.

  • 6

    Zelí zalijeme šťávou a ozdobíme nasekanými ořechy.

Komentáře k receptu