Spaghettini se sardinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cibule
  • 350 g Těstoviny Spaghettini
  • 50 g Muškátový oříšek
  • 20 g Hrozinky
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Fenykl čerstvý
  • 5 g Šafrán
  • 400 g Sardinka obecná
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Ančovičky konzervované
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1069 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 19.1 mg
  • Draslík 354.3 mg
  • Vláknina 13292.5 mg
  • Vitamín A 13292.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce necháme nabobtnat hrozinky. Vykucháme sardinky, odtrhneme jim hlavičku, vyjmeme páteř, propláchneme je a rozdělíme na 2-3 díly. Očistíme fenykl, omyjeme ho a chvíli povaříme v osolené vodě, nahrubo nasekáme a tekutinu, ve které jsme ho vařili, uschováme.

  • 2

    Omyjeme ančovičky, abychom je zbavili soli, vykostíme je a pokrájíme na kousky. Česnek a cibuli jemně nasekáme. Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a česnek a cibuli na něm osmažíme.

  • 3

    Přidáme pokrájené ančovičky a za stálého míchání je necháme rozpustit. Přidáme fenykl, nabobtnalé a nasekané hrozinky a piniová semínka a 1 minutu vše dusíme. Přidáme šafrán rozmíchaný ve sklenici vody a po špetce soli a pepře.

  • 4

    V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej, osmažíme na něm kousky čerstvých sardinek, přidáme fenykl a všechno asi 2 minuty podusíme. V hrnci, ve kterém jsme vařili fenykl, uvaříme těstoviny. Smícháme je s omáčkou a podáváme horké.

Komentáře k receptu