Spaghettini se smrži a krůtími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Smrže sušené
  • 70 g Sýr Parmezán
  • 350 g Těstoviny Spaghettini
  • 250 g Játra krůtí
  • 100 ml Bujón houbový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Bresaola - Sušená hovězí šunka
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 243.6 mg
  • Draslík 404.9 mg
  • Vláknina 9089.8 mg
  • Vitamín A 9089.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme vlažnou vodu, do které smrže namočíme. Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na jemno.

  • 2

    Rajčata omyjeme, na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky, oloupeme, dužinu pokrájíme na kostičky. Smrže vyjmeme z vody, opláchneme, necháme okapat. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme smrže, cibuli, rajčata a vše podusíme. Směs dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Krůtí játra omyjeme, papírovou utěrkou osušíme a nakrájíme na kostičky. Takto připravená je přidáme na pánev ke směsi, zhruba 8 minut podusíme. Opět dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Potom játra vyjmeme a udržujeme v teple. Ke směsi na pánvi přilijeme houbový bujon, necháme zhoustnout. Vznikne krémová omáčka. 4 plátky bresaoly (hovězí maso, sušené na vzduchu) pokrájíme na nudličky a přidáme do omáčky.

  • 5

    Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat. Nastrouháme Parmezán, těstoviny upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou, s játry, posypané Parmezánem a čerstvou majoránkou.

Komentáře k receptu