Spaghettini se syrovými artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 8 ks Artyčoky
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 954 kcal
  • Sacharidy 209 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 66019 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 209 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 5249.8 mg
  • Vláknina 154433 mg
  • Vitamín A 154433 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 168.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky /malé,čerstvé/ dobře očistíme,odřízneme stonek,odstraníme všechny tuhé listy, odkrojíme asi 2.5 cm od vršku.Rozkrojíme je napůl a odstraníme zkadeřený vnitřek. Artyčok nakrájíme na velmi tenké plátky.Ty dáme do mísy se studenou vodou a citronovou štávou a necháme 15 minut louhovat.Plátky artyčoku vyndáme,necháme okapat a dobře osušíme.Vložíme je do velké servírovací mísy /aby se do ní vešly i těstoviny/.Ochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem /extra panenský/.Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme špagety dle návodu na obalu.Scedíme je a přendáme do mísy s omáčkou.Přidáme parmezán nastrouhaný na vločky,dobře promícháme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu