Bílé fazole na lyonský způsob
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 2 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 1911.6 mg
- Vláknina 32289.8 mg
- Vitamín A 32289.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Předem namočené fazole vaříme spolu s kouskem cibule, karotky a snítkou petrželky 45 minut doměkka, scedíme a necháme okapat. 
- 
                                2Do teplých fazolí vmícháme posekanou petrželku, nadrobno nakrájenou a na másle orestovanou cibulku, osolíme a opeříme. Nakonec posypeme najemno pokrájenou pažitkou. 
- 
                                3Podáváme jako přílohu k pečenému masu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        