Oříškový koláč s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Máslo nízkokalorické
  • 200 g Oříšky piniové
  • 20 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 2 šálek Mouka polohrubá
  • 0.5 šálek Cukr krupice
  • 0.66667 šálek Med včelí
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 8 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 996 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 195.6 mg
  • Draslík 325.1 mg
  • Vláknina 6611.1 mg
  • Vitamín A 6611.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, 8 lžic másla, moučkový cukr, jedno vejce, 20 ml vody a vypracujeme těsto, vyválíme ho a dáme ho do kulaté formy. Necháme ho deset minut odležet, zakryjeme pečícím papírem a pečeme deset minut. Pak odstraníme papír a zátěž.

  • 2

    Ušleháme nízkokalorické máslo, cukr do pěny, přidáme vejce, rozehřátý med, citronovou kůru, šťávu, oříšky, sůl a náplň nalijeme na korpus.

  • 3

    Koláč pečeme čtyřicet pět minut, posypeme ho moučkovým cukrem a podáváme zatepla.

Komentáře k receptu