Vepřové na ananasu
Suroviny
- 370 g Vepřové maso libové
 - 50 g Ananas
 - 40 ml Sherry brandy
 - 20 ml Omáčka sójová
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 ks Paprika zelená
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Mouka kukuřičná
 - 3 ks Med včelí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Rýžový škrob
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1239 kcal
 - Sacharidy 256 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 247 g
 - Cholesterol 84.7 mg
 - Draslík 318 mg
 - Vláknina 8250.7 mg
 - Vitamín A 8250.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1563 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přelijeme sherry a necháme třicet minut marinovat. Poté maso protřepeme v pytlíku s kukuřičnou moukou. Pak ho obalíme ve vejci a znovu v kukuřičné mouce.
 - 
                                2
Na wok pánvi na oleji maso osmahneme, pak ho necháme odkapat.
 - 
                                3
Slijeme většinu oleje, na zbytku smažíme dvě minuty nasekané cibulky, chilli papričku nadrobno, papriku zelenou na nudličky, dva prolisované stroužky česneku, nastrouhaný zázvor. Vedle v misce smícháme protlak, omáčku, med, škrob a šťávu z poloviny ananasu. Omáčku přidáme k zelenině a necháme zhoustnout. Pořád mícháme. Nakonec vložíme i maso a kousky ananasu.